PLEASE NOTE: As I live in The Netherlands I give workshops (in-person and online) in the Dutch language. But English is my mother language, so if you need help translating or would like information in English this is no problem at all. Please get in touch


ONLINE WORKSHOPS & CURSUSSEN IN ILLUSTRATIE TECHNIEKEN

Heb je veel kunstmaterialen in huis dan is een online workshop of cursus een leuke manier om lekker aan de slag te gaan. De online workshops van Paper Den nemen je stap-voor-stap mee met het maken van een illustratie in een bepaalde techniek. 


online workshops - zelf aan de slag

ONLINE-WORKSHOP Feathers & Fluffy Birds
In deze workshop ga je aan de slag met Oost-Indische inkt en aquarel. Je leert veren tekenen en schilderen in inkt en aquarel in verschillende stijlen. Je maakt ook een schattige, pluizige vogel in inkt met behulp van maskeervloeistof. Teken ... (Read More)
€ 12,50 2
ONLINE-WORKSHOP Sweater Weather Illustratie
In deze online-workshop  leer je de basis van schilderen met gouache. Gouache is verf op waterbasis. Het is dekkend, droogt mat op en is heel goed te combineren met potlood. Met gebruik van een printje vol met tekeningen van je favorieten he ... (Read More)
€ 12,50 2

ONLINE CURSUSPAKKET - AQUARELTECHNIEKEN - ACTIE PRIJS

De Tekentafel - Eigen Tempo - Aquareltechnieken
Heb je een doosje aquarelverf thuis maar weet je niet waar je moet beginnen? Met het online cursuspakket aquareltechnieken leer je alles over het schilderen met aquarel plus nog veel meer illustratie tips en trucs. Elke De Tekentafel cursus ... (Read More)
From € 32,50 2

online cursussen - zelf aan de slag

Vind je het leuk om te tekenen en schilderen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je teken- en schildermaterialen in huis, maar weet je niet goed hoe je het moet gebruiken?  De Tekentafel Eigen Tempo thema's zijn mini-cursussen en bevatten 1 of 2 tutorials over een bepaalde techniek, 3 opdrachten en een A4 illustratie om te printen cadeau! Er zijn 10 thema's beschikbaar en elke thema kost 19,50 Euro. Als je hebt afgerekend, krijg je een email van Karen met een URL en een wachtwoord voor het thema. De mail wordt met de hand verstuurd dus het kan even duren voordat het binnenkomt. De thema's / technieken zijn:

  • Kleur / kleuren mengen
  • Bloemen / maskeren
  • Planten / negatief schilderen
  • Vogels / aquarelpotlood
  • Landschap / gouache met potlood
  • Mensen / inkt
  • Licht & donker / grafiet
  • Folk art / gouache
  • Kunstmaterialen / werken in je schetsboek
  • Cactussen & vetplanten / aquarel

Meer informatie over De Tekentafel Eigen Tempo vind je hieronder of op de pagina: www.paper-den.nl/de-tekentafel


De Tekentafel - Eigen Tempo - Thema Bloemen
Wat is maskeren en hoe kun je het toepassen in je tekeningen en schilderijen? Wat is maskeervloeistof en hoe gebruik je het met bijvoorbeeld aquarel?   Vind je het leuk om te tekenen en schilderen, maar weet je niet waar je moet be ... (Read More)
€ 19,50 2
De Tekentafel - Eigen Tempo - Thema cactussen en
Cactussen en vetplanten zijn bijzondere planten en erg leuk  om te illustreren. Aquarel is een kleurrijke verf soort waar je veel mee kan doen. Het is makkelijk te combineren met andere tekenmaterialen zoals inkt of fineliner en je kunt er m ... (Read More)
€ 19,50 2
De Tekentafel - Eigen Tempo - Thema Folk art
‘Folk art’ of volkskunst is de kunst van het alledaagse, en is geworteld in tradities die voortkomen uit gemeenschap en cultuur. Volkskunst kan van elk materiaal of elke techniek worden gemaakt en wordt meestal gekenmerkt door de naïeve stij ... (Read More)
€ 19,50 2
De Tekentafel - Eigen Tempo - Thema Kleur
Kleur is echt overal en is een intrinsiek deel van kunst. In deze lessen leer je de basis van kleurenleer en hoe je kleuren kunt mengen en gebruiken in illustraties.   Vind je het leuk om te tekenen en schilderen, maar weet je niet ... (Read More)
€ 19,50 2
De Tekentafel - Eigen Tempo - Thema kunstmaterial
Je schetsboek is een plek om te spelen met materialen en waar je allerlei creatieve ideeën en stijlen kan uit proberen. Het kan soms best eng zijn om te beginnen in een schetsboek want je wil dat elke pagina een ‘kunstwerk’ is. Natuurlijk is ... (Read More)
€ 19,50 2
De Tekentafel - Eigen Tempo - Thema Landschap
Gouache is een verf op waterbasis wat lijkt op aquarel maar toch anders is. Het is een mooi materiaal wat vaak door illustratoren wordt gebruikt omdat je er heel fijntjes mee kan schilderen, het droogt mat op en het is dekkend zodat je licht ... (Read More)
€ 19,50 2
De Tekentafel - Eigen Tempo - Thema Licht en donk
Grafiet is een heel bijzonder materiaal. Het is een van de zachtste vaste elementaire materialen uit de natuur en wordt al eeuwen lang gebruikt in allerlei toepassingen in de techniek maar natuurlijk ook in de kunst. De oudste bekende beschr ... (Read More)
€ 19,50 2
De Tekentafel - Eigen Tempo - Thema Mensen
Inkt is een kleurmiddel dat gebruikt wordt om te schrijven, om te drukken of om mee te tekenen en schilderen. Het komt in allerlei vormen en is heel populair bij kunstenaars en illustratoren omdat het krachtig van kleur is en zo veelzijdig.  ... (Read More)
€ 19,50 2
De Tekentafel - Eigen Tempo - Thema Planten
Wat is negatieve en positieve ruimte in kunst? Hier leer je hoe je kunt spelen met negatieve en positieve ruimte in een compositie en over de schildertechniek ‘negatief schilderen’.   Vind je het leuk om te tekenen en schilderen, m ... (Read More)
€ 19,50 2
De Tekentafel - Eigen Tempo - Thema Vogels
Vogels komen voor in veel soorten en kleuren en ze zijn erg leuk om te tekenen, vooral met potlood! Aquarelpotlood is makkelijk in gebruik, en je kunt er veel meer mee doen dan wat je zou verwachten. Bijvoorbeeld verschillende texturen naboo ... (Read More)
€ 19,50 2

De tekentafel OP INSTAGRAM

De Tekentafel is een on online creatieve community wat via Instagram te volgen is @de_tekentafel.  Vind je het leuk om te tekenen en schilderen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je teken- en schildermaterialen in huis, maar weet je niet goed hoe je het moet gebruiken? Schuif dan aan De Tekentafel! Er worden regelmatig gratis live-tekensessies georganiseerd via Instagram. Lees meer over de live-sessies here:

www.paper-den.nl/de-tekentafel-live

 

 gratis ONLINE WORKSHOP PLUKBOEKET IN AQUAREL

Heb je een setje aquarel maar weet je niet zo goed wat je ermee moet doen? Volg dan deze gratis online workshop plukboeket in aquarel. De workshop bestaat uit filmpjes, materialenlijst, een workshop handout en prachtige foto's ter inspiratie. gratis online workshops in samenwerking met dille & kamille

Volg de Paper Den workshops via de onderstaande filmpjes:

- illustratie maken van wildbloemen met inkt en gouache (zie ook PDF schilderen met gouache)

- groente schilderen met inkt en aquarel

Veel teken- en schilderplezier! 

Download
SCHILDEREN MET GOUACHE
HANDOUT_schilderen_met_gouache.pdf
Adobe Acrobat Document 363.7 KB