de tekentafel online

Vind je het leuk om te tekenen en schilderen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij @de_tekentafel op Instagram vind je leuke opdrachten, leerzame tutorials en kun je via een maandelijkse live-tekensessie al je vragen stellen over tekenen, schilderen en illustreren. Online meedoen kan door in de webshop van MAAK-Rotterdam een toegangsbewijs te kopen en kost 10 Euro per persoon per maand. Wil je je gelijk inschrijven voor langer dan een maand, dan betaal je voor 3 maanden 25 Euro. Daarna stopt het automatisch en kun je weer opnieuw aanmelden. Let op: in augustus is er geen Tekentafel wegens vakantie.

 

Elke maand is er een ander thema en wordt er een andere techniek of materiaal behandeld. Wat krijg je als  ‘gast’ aan De Tekentafel elke maand?

1 tutorial over een bepaald materiaal en/of bepaalde techniek

2 super ontspannende opdrachten waarbij je je hoofd leeg kan maken

1 illustratieopdracht

1 live-tekensessie via Instagram met Karen van Paper Den waar je alle vragen mag stellen (altijd op een woensdagavond van 19:00-20:00 uur)

1 illustratie als download om thuis te printen en op te hangen

Kans voor drie tafelgasten om tekenmaterialen te winnen met de maandelijkse giveaway met dank aan De Kwast!

Tips en trucs uit de Paper Den studio

 

Of je nu al dagelijks illustreert of al jaren niet meer getekend hebt, De Tekentafel online is voor iedereen die op zoek is naar wat inspiratie of een stok achter de deur om eindelijk weer eens creatief aan de slag te gaan.

 

Alle opdrachten en tutorials volg je op Instagram in een gesloten account. Als de maand voorbij is, worden de opdrachten en tutorials verwijderd van het @de_tekentafel-account en worden ze geplaatst op de website van Paper Den. Tafelgasten krijgen een aparte URL voor elke maand dat ze mee doen. De studio-tips en trucs en de live-tekensessie zijn alleen in het Instagram account te zien. Voorwaarde om mee te doen is dus dat je zelf een Instagram account hebt.

 

Schrijf je in door vooraf een kaartje te kopen HIER in de webshop van MAAK. Vergeet dan niet bij de opmerkingen in de bestelling je Instagram account door te geven, meld je aan bij @de_tekentafel op Instagram en wij laten je toe tot een wereld vol inspiratie.

 

Heb je een vraag? Stuur een email naar karen@paper-den.nl

 

Veel tekenplezier!

 

Karen, Paper Den

Femke, MAAK Rotterdam 

 

Wat heb je nodig aan materialen om mee te doen met De Tekentafel?

Kijk even op paper-den.nl/materials voor materialentips. De tekst is nu nog even in het Engels (excuses!) maar binnenkort wel in het Nederlands. Alle links zijn wel naar Nederlandse winkels!  Stuur een email naar karen@paper-den.nl als er vragen zijn. Planning 2020 / 2021

MAAND THEMA TECHNIEK/MATERIAAL

 

LIVE TEKENSESSIE

woensdag avond 19-20

november licht & donker grafiet potlood 11 november
december folk art (acryla) gouache 9 december
januari 2021 kunstmaterialen werken in je schetsboek 13 januari
februari cactussen & vetplanten aquarel 10 februari
maart dieren ecoline brushpens 10 maart
april Japan mono-prints 7 april
mei mode mixed media 12 mei
juni bomen & bladeren (acryla) gouache 9 juni
juli het strand aquarel & potlood 7 juli
augustus GEEN TEKENTAFEL GEEN TEKENTAFEL GEEN TEKENTAFEL
september de moestuin collage & mixed media 8 september
oktober paddenstoelen inkt 6 oktober
november koffie, thee en gebak potlood 10 november
december doedels en abstracte kunst acrylstift en aquarel 8 december