workshops

Paper Den workshops take place in-person in The Netheralands and Belgium and are thus given in Dutch, English instruction is however not a problem at all, just get in touch! Currently all online workshops and courses are given in the Dutch language. 


Creative life - 12, 13, 14 & 15 november, 2020

Creative Life is een creatief en inspirerend event, georganiseerd voor én door creatieve mensen, op een van de tofste evenementenlocaties van Nederland; het Werkspoorkathedraal in Utrecht. Dit jaar is het evenement anders dan de afgelopen drie keer. Door de corona crisis werd het uitgesteld tot de herfst en om meer ruimte te bieden voor bezoekers is het 4 dagen lang (in plaats van 3) en is het alleen mogelijk om in de ochtend of de middag te komen. Het wordt nog ruimer opgezet en aan de workshop tafels is er ook voldoende ruimte om met afstand te kunnen zitten. Kaartjes voor Creative Life zijn te verkrijgen op www.creativelife.nl 

 

Naast starter kits, ansichtkaarten, posters en een selectie kunstmaterialen, zullen er twee workshops te volgen zijn in de Paper Den stand. Ik denk dat juist door de ruimere opzet en verminderde drukte wordt het nog fijner om te bezoeken dit jaar. Lekker rustig en ontspannen creatief bezig zijn. Ik heb er weer zin in. Kom jij ook?
creative life workshop  - feathers & fluffy birds

In deze workshop ga je aan de slag met aquarel en Oost Indische inkt. Je leert een schattig pluizige vogel tekenen met inkt en je maakt een kunstwerk met prachtige veren; in verschillende stijlen getekend. Tekenervaring is niet nodig. We werken stapsgewijs en gebruiken een oefenblad. Om de vogel te maken werken we met maskeervloeistof. Heb je ooit dit materiaal willen uitproberen dan is dit je kans.

 

Tijden

10:00 - 11:00

14:00 - 15:00

 

Kosten

€ 16,50 per persoon.(exclusief entreeticket voor het Creative Life event)

 

Schrijf je in door een email te sturen naar karen@paper-den.nl en meld je naam, de datum en de tijd van de workshop. Je krijgt een betaalverzoek gestuurd en (LET OP!) zodra het geld overgemaakt is, is je plek definitief! Er zijn maximaal 8 plekken per workshop beschikbaar.

Lees ook de algemene voorwaarden workshops.
creative life workshop  - sweater weather illustratie

Het is herfst en ‘sweater weather’ tijd is aangebroken! In deze workshop leer je de basis van schilderen met gouache. Gouache is verf op waterbasis; het is dekkend, droogt mat op en is heel goed te combineren met potlood en een witte gelpen. Met gebruik van een printje vol met tekeningen van je favorieten herfst spulletjes, ga je een eigen ‘sweater weather’ illustratie maken. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd en we gebruiken voorbeelden. Ervaring met schilderen is fijn maar niet essentieel.

 

Tijden

11:30 - 13:00

15:30 - 17:00

 

Kosten

€ 22,50 per persoon.(exclusief entreeticket voor het Creative Life event)

 

Schrijf je in door een email te sturen naar karen@paper-den.nl en meld je naam, de datum en de tijd van de workshop. Je krijgt een betaalverzoek gestuurd en (LET OP!) zodra het geld overgemaakt is, is je plek definitief! Er zijn maximaal 8 plekken per workshop beschikbaar.

Lees ook de algemene voorwaarden workshops. 

 

De tekentafel online - elke maand

Vind je het leuk om te tekenen en schilderen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij @de_tekentafel op Instagram vind je leuke opdrachten, leerzame tutorials en kun je via een maandelijkse live-tekensessie al je vragen stellen over tekenen, schilderen en illustreren. Online meedoen kan door in de webshop van MAAK-Rotterdam een toegangsbewijs te kopen en kost 10 Euro per persoon per maand. Wil je je gelijk inschrijven voor langer dan een maand, dan betaal je voor 3 maanden 25 Euro. 

Om een indruk te geven in hoe de tutorials en opdrachten zijn bij De Tekentafel, kijk even naar de (gratis) online workshops gemaakt i.s.m. Dille & Kamille (hieronder) of de Online workshop Plukboeket in Aquarel.  

 

Paper Den Starter kits

Wil je thuis creatief aan de slag? Koop een van de Starter Kits in de Paper Den Etsy winkel. Het zijn workshops in een doos!

Starter Kit Inkttekening op Basis van een Foto

Starter Kit Andy Warhol's Blotted Line Techniek

Starter Kit Veren Tekenen en Schilderen

Starter Kit Veren Tekenen & Schilderen LIMITED EDITION met prachtige verf van Studio Artisjokdille & kamille online workshops - GRATIS

Omdat het voorlopig niet mogelijk is om in de prachtige winkels van Dille & Kamille workshops te geven is er een (gratis) online alternatief. Volg de Paper Den workshops:

- illustratie maken van wildbloemen met inkt en gouache (zie ook PDF schilderen met gouache)

- groente schilderen met inkt en aquarel

Veel teken- en schilderplezier! 

Download
SCHILDEREN MET GOUACHE
HANDOUT_schilderen_met_gouache.pdf
Adobe Acrobat Document 363.7 KB