workshops

Below is an overview of upcoming workshops. As these are taking place in the Netherlands the information is in Dutch. Please contact me if you need information in English. Any of these workshops can be given for groups of friends or colleagues, at your home or in the office. Contact me to discuss your wishes. Hope to meet you soon! Karen.

 

agenda


WORKSHOP: PLANTEN IN AQUAREL BIJ MAAK ROTTERDAM


Tekenen en schilderen met aquarel is minder moeilijk dan je denkt. Met de juiste materialen, papier en wat tips kun je in een paar uur iets heel moois maken. Het is ook leuk en super ontspannend om te doen.  In deze workshop leer je de basis van werken met aquarel. We gaan verschillende tinten groen mengen en we zullen stap voor stap een plant in een pot schilderen. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een eigengemaakte schilderij (of twee!). Ervaring met tekenen of schilderen is niet nodig.  We werken stapsgewijs en maken gebruik van voorbeelden. De workshop duurt 2 uur en is te volgen bij de gezellige winkel MAAK in Rotterdam. 

Datum: donderdag 20 september, 2018

Locatie: MAAK Rotterdam, Mathenesserweg 81a, 3027 HJ Rotterdam

Tijden: 19:00-21:00

Kosten: 29,95 euro persoon of als je samen met iemand komt, 27,50 per persoon (duo-korting). Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee met iets erbij en een leuke goodie!

LET OP! Om duo-korting te krijgen koop twee kaartjes en bij het afrekenen vul de code DUO in.

Er zijn 12 plekken beschikbaar. De workshop gaat door met minimaal 6 deelnemers.

Inschrijven kan door vooraf een kaartje te kopen.*

Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrijft voor een workshop.WORKSHOP: FEATHERS & FLUFFY BIRDS BIJ DILLE & KAMILLE, R'DAM


 zaterdag 13 oktober 2018, 10-12 - Dille & Kamille, Rotterdam

WORKSHOP - Feathers & Fluffy Birds

In deze workshop ga je aan de slag met aquarel en Oost Indische inkt. Je leert een schattig pluizige vogel tekenen met inkt en je maakt een kunstwerk met prachtige veren; in verschillende stijlen. Ervaring met tekenen en schilderen is niet nodig. We werken stapsgewijs en gebruiken een oefenblad.

Datum: zaterdag 13 oktober, 2018

Locatie: Dille & Kamille, Korte Hoogstraat 22-24, 3011 GL, Rotterdam

Tijden: 10:00-12:00

Kosten: 29,95 euro persoon of als je samen met iemand komt, 27,50 per persoon (duo-korting). Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee met iets erbij en een leuke goodie!

LET OP! Om duo-korting te krijgen koop twee kaartjes en bij het afrekenen vul de code DUO in.

Er zijn 10 plekken beschikbaar. De workshop gaat door met minimaal 6 deelnemers.

Inschrijven kan door vooraf een kaartje te kopen.*

Bereikbaarheid: De Dille en Kamille winkel in Rotterdam is vlak bij de grote HEMA in de binnenstad van Rotterdam. Het is heel makkelijk te bereiken met de tram (halte Coolsingel) en de metro (halte Beurs). Zie de plattegronden van de RET voor meer informatie: RET Tramlijnenkaart , RET Metrolijnenkaart

Dichtstbijzijnde parkeergarage is de Parkeergarage WTC-Beursplein.  

*Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrijft voor een workshop.WORKSHOP INKTTEKENING MAKEN OP BASIS VAN EEN FOTO - PAPER PASSION


Foto's kunnen het maken van een tekening van stuk makkelijker maken. Tijdens deze workshop van 1 uur, tijdens het Paper Passion evenement, leer je hoe je met Oost Indische inkt kan werken, zowel met een penseel als met een kroontjespen. Daarna ga je met behulp van een printje van een foto een eigen inkttekening maken.  Wil je meer kleur in je tekening dan kun je met potlood, inkt of aquarel je tekening af maken. Je mag ook een eigen printje meenemen! Bijvoorbeeld een foto van je gezin of je huisdier. Deze moet niet groter zijn dan A5 en liefst een beeld met niet te veel detail. 

Paper Passion vindt plaats op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018 in De Koepelhal, Tilburg. Informatie en kaartverkoop voor Paper Passion vindt je op www.paperpassion.nl 

WORKSHOP KAARTJE KOPEN

De workshop wordt maar 1 keer per dag gegeven op Creative Life en kost 15 euro per persoon. Ik raad je aan om vooraf een kaartje te kopen om zeker te zijn van een plek! De workshop wordt tussen 11:00-12:00 gehouden. Er zijn 10 plekken beschikbaar per workshop.  

LET OP! Voor het evenement Paper Passion moet je zelf een apart kaartje kopen. Dat kun je doen via de Paper Passion website: http://www.paperpassion.nl/tickets/ 

PAPER DEN STARTER KITS

Wil je thuis verder aan de slag met inkt is het mogelijk om een starter kit 'inkttekening maken op basis van een foto' te kopen. De kit bestaat uit: potje inkt, kroontjespen, HB potlood, 5B potlood, gum, washi-tape, 6 vellen tekenpapier, 6 vellen kalkpapier, een print van een leuke foto en een instructie boekje. Normaal kost de kit €19,95 en wordt het per post opgestuurd. Voor bezoekers van Paper Passion is het mogelijk om een 'inkttekening op basis van een foto' starters kit te kopen voor maar €15! Ervaring leert dat de Paper Den starter kits heel snel verkocht worden op beurzen. Wil je zeker zijn van een kit dan kun je het vooraf kopen. Het wordt dan apart gehouden bij de Paper Den stand.

Koop een starter kit hier.WORKSHOP ANDY WARHOL’S ‘BLOTTED LINE’ TECHNIEK - PAPER PASSION


 In deze  workshop van 1 uur leer je een verrassend makkelijke techniek om een tekening te maken die vaak door Andy Warhol werd gebruikt in de jaren 50 in zijn commerciële werk. Het is een combinatie van tekenen, schilderen en een druktechniek waardoor je snel een mooi resultaat krijgt. We werken met Oost-Indische inkt en een kroontjespen in combinatie met aquarelverf. Door het drukproces komen er onregelmatigheden in de zwarte inktlijnen, vandaar de naam 'blotted line'. 

Paper Passion vindt plaats op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018 in De Koepelhal, Tilburg. Informatie en kaartverkoop voor Paper Passion vindt je op www.paperpassion.nl

WORKSHOP KAARTJE KOPEN 

 De workshop wordt op Paper Passion 3 keer per dag gegeven en kost €15 per persoon. Om zeker te zijn van een plek, raad ik je aan om vooraf een kaartje te kopen! De tijden van de workshop zijn: 12:30-13:30, 14:00-15:00 en 15:30-16:30 uur. Er zijn 10 plekken beschikbaar per workshop.

LET OP! Voor het evenement Paper Passion moet je zelf een apart kaartje kopen. Dat kun je doen via de Paper Passion website: http://www.paperpassion.nl/tickets/

PAPER DEN STARTER KITS 

Wil je thuis aan de slag met de 'blotted line’-techniek van Andy Warhol dan is deze starter kit ideaal! Met de kit kun je 6 tekeningen maken van A4-formaat. Het bestaat uit: 1 potje Oost-Indische inkt, 1 kroontjespen, 1 rolletje washi-tape, 6 vellen 'mixed media' papier, 1 vel transparante plastic, 1 prachtige print van een foto.

Normaal kost de kit €16,95 en wordt het per post opgestuurd. Voor bezoekers van Paper Passion is het mogelijk om een 'blotted line'-starters kit te kopen voor maar €12! Ervaring leert dat de Paper Den starter kits heel snel verkocht worden op beurzen. Wil je zeker zijn van een kit dan kun je het vooraf kopen. Het wordt dan apart gehouden bij de Paper Den stand.

Koop hier een starter kit.WORKSHOP: PLANTEN IN AQUAREL BIJ LEIJNS CREATIVE GREENHOUSE, DORDRECHT workshop vol!


Tekenen en schilderen met aquarel is minder moeilijk dan je denkt. Met de juiste materialen, papier en wat tips kun je in een paar uur iets heel moois maken. Het is ook leuk en super ontspannend om te doen.  In deze workshop leer je de basis van werken met aquarel. We gaan verschillende tinten groen mengen en we zullen stap voor stap een plant in een pot schilderen. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een eigengemaakte schilderij (of twee!). Ervaring met tekenen of schilderen is niet nodig.  We werken stapsgewijs en maken gebruik van voorbeelden. 

Datum: donderdag 1 november, 2018

Locatie: Leijns Creative Greenhouse, Kromhout 118-120, Dordrecht 

Tijden: 20:00-22:00

Kosten: 39,95 per persoon. Inclusief alle materialen, een drankje en hapjes.

Er zijn maximaal 7 plekken beschikbaar! De workshop gaat door met minimaal 6 deelnemers.

Inschrijven kan via de site van Leijns Creative Greenhouse www.leijns.nl.  Click op het menu item inschrijven.

*Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrijft voor een workshop.WORKSHOP WINTER 'SNAIL MAIL' BIJ DILLE & KAMILLE, AMERSFOORT


 Zelf wenskaarten maken is niet alleen voor de maker maar ook voor de ontvanger heel erg leuk. In deze workshop gaan we met diversen materialen zoals aquarel, brushpens, gelpens en fineliners verschillende wenskaarten (en enveloppen) illustreren. De mini-kaart en envelop maken we ook helemaal zelf. De voorbeelden zijn in de winter en kerst thema, maar je mag ook iets anders verzinnen uiteraard. Tekenervaring is niet nodig want wij werken stapsgewijs met een instructieblad.

Datum: zondag 11 november, 2018

 Locatie: Dille & Kamille,  Krommestraat 36, 3811 CC, Amersfoort

Tijden: 14:00-16:00

Kosten: 29,95 euro persoon of als je samen met iemand komt, 27,50 per persoon (duo-korting) Dit is inclusief alle materialen, een drankje en een snack en een leuke goodie!

LET OP! Om duo-korting te krijgen koop twee kaartjes en bij het afrekenen vul de code DUO in.

Er zijn 12 plekken beschikbaar. De workshop gaat door met minimaal 6 deelnemers.

Inschrijven kan door vooraf een kaartje te kopen.* 

*Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrijft voor een workshop.