Workshops

Below is an overview of upcoming workshops and De Tekentafel (Drawing table) meetings. As these are taking place in the Netherlands or Belgium the information is in Dutch. Please contact me if you need information in English. Any of these workshops can be given for groups of friends or colleagues, at the Paper Den Studio in Rotterdam, at your home or in your office. Have a look at the Paper Den courses too! Contact me to discuss your wishes. Hope to meet you soon! Karen.DE TEKENTAFEL BIJ MAAK - NOVEMBER

Vind je het leuk om te tekenen, maar krijg je het maar niet voor elkaar om er weer eens tijd voor vrij te maken? Of zou je graag eens anderen ontmoeten die ook illustreren en misschien een avond samen tekenen? Kom dan naar De Tekentafel in MAAK Rotterdam!

Of je nu al dagelijks illustreert of al jaren niet meer getekend hebt, De Tekentafel is voor iedereen die op zoek is naar wat nieuwe inspiratie of een stok achter de deur om eindelijk weer eens creatief aan de slag te gaan.

Elke maand is er een ander thema en doen we aan het begin van de middag een kleine tekenoefening om los te komen. Daarna kun je zelfstandig aan de slag met onze materialen en het thema. Natuurlijk kun je je eigen schetsboek en favoriete potloden meenemen, maar wij zorgen ook voor een aanbod aan verschillende teken- en schildermaterialen die je kunt gebruiken.

 

Je krijgt dus geen workshop en je gaat niet gegarandeerd met een eindresultaat naar huis. Het doel is om vaker te illustreren, los te komen, inspiratie op te doen, anderen te ontmoeten en gezellig samen te tekenen. 

 

Datum & tijd: zondag 3, 14:00-17:00

Thema: kleedjes & tapijten

Kosten: €15,- p.p. (incl. gebruik materialen, één kop koffie/thee en iets lekkers)

Locatie: MAAK, Mathenesserweg 81a, 3027 HJ, Rotterdam

Aanmelden door een email te sturen naar info@maak-rotterdam.nl

 workshop OKTOBER oogst - inkt en aquarel

Rode bieten, vijgen, granaatappel, brocolli, snijbonen en pompoen... groente en fruit dat in de maand oktober geoogst worden. De vormen zijn mooi en de kleuren prachtig; perfecte modellen om te tekenen en schilderen dus! In deze workshop gaan we illustraties maken in Oost Indische inkt en aquarel. We beginnen met het maken van een zwarte inkttekening met kroontjes pen en daarna maken we het af met heldere kleuren van geconcentreerde aquarelverf. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een eigengemaakte schilderij (of twee!). Ervaring met tekenen en schilderen is niet nodig. We werken stapsgewijs en maken gebruik van voorbeelden.

Duur van de workshop: 2,5 uur

Kost: 35 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief gebruik van alle materialen, koffie/thee en iets lekkers, en een goodie.

 

Datum: zaterdag 12 oktober

Tijd: 14:00-16:30

Locatie: MAAK Rotterdam, Mathenesserweg 81a, 3027 HJ, Rotterdam

*Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrift voor een workshop.