de tekentafel kleur - online workshops in 2022 t/m juli

Kleur is echt overal en is een intrinsiek deel van kunst. Hou jij van kleur en van tekenen en schilderen op papier? Wil je graag creatief aan de slag maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij De Tekentafel staat 2022 in het teken van kleur! Schuif aan De Tekentafel Kleur en maak kennis met kleur doormiddel van leuke kunst- en illustratie opdrachten. Elke maand staat een andere kleur in de hoofdrol.

 

Wat krijg je als ‘gast’ aan De Tekentafel Kleur elke maand?

- 2 kunst- of illustratieopdrachten geïnspireerd door de kleur van de maand.

- 2 live-tekensessies waar we samen aan de opdrachten werken.

- 1 super ontspannende ‘vul-een-pagina’ opdracht om zelf mee aan de slag te gaan.

- Informatie over de kleur van de maand; oorsprong en weetjes, plus tips over kunstenaars die het graag gebruiken in hun werk.

- Elke maand is er een speciale gast bij De Tekentafel Kleur. Een kunstenaar (uit binnen- of buitenland) wordt uitgenodigd om tijdens een live-sessie over zijn/haar werk te praten en natuurlijk wat te vertellen over hun liefde voor kleur.

- Elke maand is een loting van materialen van De Kwast en er zullen 3 deelnemers winnen!

 

3 JUNI 2022 NIEUWS! De Tekentafel Kleur zal tot/met juli 2022 doorgaan. Karen van Paper Den gaat vanaf september 2022 tijdelijk geen les meer geven i.v.m. een opleiding wat ze gaat volgen. 

 

ACTIE TWEE VOOR 1: Doe je mee met de laatste maand in juli 2022? Dan kun je gratis iemand anders opgeven om mee te doen. Zet de naam en instagram account in de notities bij het afrekenen. Met vragen kun je een mailtje sturen naar karen@paper-den.nlWat gaan we maken?

Er komen allerlei onderwerpen aan bod, elke keer geïnspireerd door de kleur van de maand. Denk aan bloemen, planten, groenten & fruit, maar ook kleding, huishoudelijk artikelen en zelfs landschappen. We zullen soms ook abstract werken maken en met verschillende teken- en schildertechnieken werken op en met papier. Ken je De Tekentafel uit het verleden niet? Kijk op Instagram in de openbare account @de_tekentafel om een indruk te krijgen in de soort opdrachten.  

 

Hoe werkt het precies?

Alle opdrachten en live-sessies volg je op Instagram in de gesloten account @de_tekentafel_kleur. Je hebt dus een Instagram account nodig om mee te kunnen doen. Aan het einde van de maand worden de opdrachten verwijdert en zijn ze niet meer beschikbaar. Allen foto’s blijven nog wel ter inspiratie. Er is dus echt een stok achter de deur om tijdens de live-sessies aan de opdrachten te werken of in ieder geval voordat de maand voorbij is! Materialenlijsten en eventueel beeldmateriaal t.b.v. de opdrachten kun je vinden op een speciale pagina op de Paper Den website. Na inschrijving krijg je hier informatie over via de mail.

Voorbeelden van opdrachten voor de maand januari; thema roze. Materialen

Tekentafelgasten zorgen zelf voor hun eigen materialen. Op de pagina www.paper-den.nl/materials zie je een uitgebreide materialenlijst. Heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Ik heb een materialenpakket samengesteld bij De Kwast. De set kost normaal 100,55 euro maar voor deelnemers van De Tekentafel Kleur kost het 89 euro. Bij het pakket krijg je ook een cadeaubon van 10 euro voor een volgende aankoop bij De Kwast. Na inschrijving krijg je een email met de link naar het pakket bij De Kwast. 

 

Inhoud van de materialenpakket bij De Kwast

Tekenpotlood 4B en HB, Faber Castell Dust Free gum, Seawhite tekenboek A4, Fabriano aquarelblok 18x24cm, Paint On papier wit A5, Talens Gouache mengset 5 kleuren, Cotman aquarel pocketbox 12 kleuren, blik met 12 polychromospotloden, Sakura fineliner zwart 0.5, talens Oost Indische inkt 11ml, omsteekpen met houder, Sakura gellyroll wit 08, penselen set met 3 maten, kunststof mengpallet en een cadeautje. Wat kost De Tekentafel kleur?

1 maand = 10 euro

 

Inschrijven

Schrijf je in door een kaartje te kopen in de webshop van Paper Den. Vergeet dan niet bij de opmerkingen in de bestelling je Instagram account door te geven. Meld je aan bij @de_tekentafel_kleur op Instagram en ik laat je toe tot de groep voor de duur van je abonnement.

 Schuif nu aan De Tekentafel!

Of je nu al dagelijks kunst maakt of al jaren niet meer getekend hebt, De Tekentafel is voor iedereen die op zoek is naar wat inspiratie of een stok achter de deur om eindelijk weer eens creatief aan de slag te gaan.

 

Heb je een vraag? Stuur een email naar karen@paper-den.nl

 

Veel tekenplezier! Karen, Paper Den

Koop hier je kaartje om in te schrijven voor De Tekentafel Kleur 2022Jaarplanning 2022

 

MAAND

KLEUR

LIVE-SESSIE OPDRACHT 2

LIVE-SESSIE OPDRACHT 3

 LIVE-SESSIE MET GAST

januari

roze

zondag 2 jan 17 uur

woensdag 12 jan 20 uur

Lisa Solomon * / dinsdag 18 januari,  20 uur

www.lisasolomon.com

februari

blauw

woensdag 2 feb 20 uur

zondag 13 feb 17 uur

Kirsten Peerdeman / vrijdag 11 februari, 20 uur

www.atelierindrukwekkend.com

maart

geel

zondag 6 maart 17 uur

vrijdag 18 maart 20 uur

Shachi Kale * / woensdag 16 maart, 20 uur

www.shachikale.com

april

groen

zondag 3 april 17 uur woensdag 13 april 20 uur

Kelly van Koppenhagen / woensdag 6 april, 20 uur

Instagram: @drawingplantlady

mei

paars

zondag 8 mei 17 uur woensdag 25 mei 20 uur

Ellen Lambrichts / woensdag 11 mei, 20 uur

www.ellenlambrichts.com

juni

oranje

vrijdag 3 juni 20 uur woensdag 15 juni 20 uur

Lindsay Stripling * / woensdag 8 juni, 20 uur

www.lindsaystripling.com

juli

turquoise

zondag 3 juli  17 uur  zaterdag 13 augustus 11 uur

 Courtney Cerruti * / woensdag 13 juli, 20 uur

www.courtneycerruti.com

         

 

Let op: De jaarplanning kan mogelijk veranderen gedurende het jaar. Bovenstaande lijst wordt bijgehouden en tekentafelgasten worden op de hoogte gebracht. 

* Live-sessie met gast in het Engels.