Cursus Aquarel -  Rotterdam

Heb jij een doosje aquarelverf thuis, maar je weet niet wat je ermee moet? Misschien heb je weleens een workshop aquarel gevolgd maar je zou graag wat meer willen verdiepen in de techniek. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je aquarel kan gebruiken om een illustratie te maken?

In deze cursus van 4 avonden gaan we aquarel verkennen. Elke avond begint met een oefening in je schetsboek. Daarna werken we aan een specifieke opdracht om de technieken toe te passen. In de laatste les werken we aan een grotere opdracht, waar alles wat we geleerd hebben in verwerkt kan worden.

 

Data: 29 januari, 5, 12 en 19 februari 2020

Tijd: 19:00-21:30 uur (2,5 uur)

Kosten: 175 euro per persoon.

 

Inclusief alle materialen, een cursus hand-out, thee/koffie en iets lekkers erbij. Het schetsboek en een materialenpakket (t.w.v. 30 euro!) mag je mee naar huis nemen.

 

Locatie: Werkplaats van Mijn PlantenwinkeltjeAsserweg 429, Rotterdam.

 

 

Er is overal gratis parkeren. Het is ook mogelijk om met het OV te komen. Metrolijn E halte Melanchthonweg of Tram 25 halte Donkersingel.

*Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrijft voor een cursus.


Les 1 - De Basis

In deze eerste les gaan we de eigenschappen van aquarel goed leren kennen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: kleurenleer, kleuren mengen, penseeltechniek en textuur creëren. De kleine opdracht is een landschap met volle maan.

Les 2: Aquarel met…

Aquarel kun je uitstekend met andere teken- of schildermaterialen combineren. In deze les gaan we van alles uitproberen in het schetsboek en daarna een superleuke opdracht met als thema: bijzondere beestjes.

Les 3: Maskeren

Maskeervloeistof kun je gebruiken om een deel van het papier te beschermen (wit te houden) waardoor je meer detail kunt aanbrengen. In deze les gaan we prachtige patronen creëren met gebruik van de techniek ‘maskeren’. 

Les 4: Eindopdracht

In deze les gaan we alle technieken samenbrengen in een illustratie met als thema ‘urban jungle’.