Cursus Aquarel - Paper Den Studio, Rotterdam

Heb jij een doosje aquarelverf thuis, maar je weet niet wat je ermee moet? Misschien heb je weleens een workshop aquarel gevolgd maar je zou graag wat meer willen verdiepen in de techniek. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je aquarel kan gebruiken om een illustratie te maken?

In deze cursus van 4 avonden gaan we aquarel verkennen. Elke avond begint met een oefening in je schetsboek. Daarna werken we aan een specifieke opdracht om de technieken toe te passen. In de laatste les werken we aan een grotere opdracht, waar alles wat we geleerd hebben in verwerkt kan worden.

 

Data: 15, 22, 29 mei en 5 juni 2019

Tijd: 19:00-21:30 uur (2,5 uur)

Kosten: 165 euro per persoon.

Inclusief alle materialen, een cursus hand-out, thee/koffie en iets lekkers erbij. Het schetsboek en de verrassingsmaterialen (t.w.v. 30 euro) mag je mee naar huis nemen.

Locatie:, Paper Den Studio, Veldkersweg 39. 3053 JR Rotterdam.

 

Er is overal gratis parkeren. Het is ook mogelijk om met OV, Tram 25, te komen. Halte Larikslaan is op loopafstand (5-10 minuten). 

*Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrijft voor een cursus.


Les 1 - De Basis

In deze eerste les gaan we de eigenschappen van aquarel goed leren kennen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: kleurenleer, kleuren mengen, penseeltechniek en textuur creëren. De kleine opdracht is een landschap met volle maan.

Les 2: Aquarel met…

Aquarel kun je uitstekend met andere teken- of schildermaterialen combineren. In deze les gaan we van alles uitproberen in het schetsboek en daarna een superleuke opdracht met als thema: bijzondere beestjes.

Les 3: Maskeren

Maskeervloeistof kun je gebruiken om een deel van het papier te beschermen (wit te houden) waardoor je meer detail kunt aanbrengen. In deze les gaan we prachtige patronen creëren met gebruik van de techniek ‘maskeren’. 

Les 4: Eindopdracht

In deze les gaan we alle technieken samenbrengen in een illustratie met als thema ‘urban jungle’.