workshops & events

Below is an overview of the workshops and events currently plannend. As these are taking place in the Netherlands or Belgium, the information is in Dutch. Any of these workshops can be given for groups of friends or colleagues, at your home or in the office. Contact Karen to discuss your wishes. Hope to meet you soon! 

 

agendaWORKSHOP: FEATHERS & FLUFFY BIRDS

zaterdag 10 februari 2018 - Creative Xperience, Maarssen

In deze workshop ga je aan de slag met aquarel en Oost Indische inkt. Je leert een schattig pluizige vogel tekenen met inkt en maakt een kunstwerk met prachtige veren; in verschillende stijlen getekend. Tekenervaring is niet nodig. We werken stapsgewijs en met een oefenblad.

 

Locatie: Creative Xperience Studio, Parkweg 1B, 3603 AA, Maarssen

Kosten: 29,95 (inclusief iets te drinken en een wat lekkers erbij)

Tijden: 11:00-13:00

Inschrijven kan door een email te sturen naar: info@creativexperience.nl

*Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrijft voor een workshop.WORKSHOP: tekenen met brush pens en fineliners

zaterdag 10 maart 2018 - Creative Xperience, Maarssen

Ecoline brush pens zijn op dit moment heel poulair vooral voor handlettering. Maar, wist je dat je ook heel mooi mee kan tekenen en schilderen? Ecoline is immers kant-en-klare aquarelverf. In deze workshop leer je werken met brush pens in combinatie met water en een penseel. Details voegen we toe met fineliners en een witte gel pen. Tekenervaring is niet nodig. We werken stapsgewijs met gebruik van hulplijnen en voorbeelden ter inspiratie. Deelnemers gaan naar huis met een A4 formaat tekening en een wenskaart met envelop. Voor de tekening kun je kiezen uit een haas, giraffe, hert of vos. De wenskaart en envelop worden versierd met leuke botanische- en bloemenmotieven.

 

Locatie: Creative Xperience Studio, Parkweg 1B, 3603 AA, Maarssen

Kosten: 29,95 (inclusief iets te drinken en een wat lekkers erbij)

Tijden: 11:00-13:00

Inschrijven kan door een email te sturen naar: info@creativexperience.nl

*Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrijft voor een workshop.WORKSHOP INKTTEKENING MAKEN OP BASIS VAN EEN FOTO - CREATIVE LIFE


Foto's kunnen het maken van een tekening van stuk makkelijker maken. Tijdens deze workshop van 1 uur leer je hoe je met Oost Indische inkt kan werken, zowel met een penseel als met een kroontjespen. Daarna ga je met behulp van een printje van een foto een eigen inkttekening maken. Je mag ook een eigen printje meenemen! Deze moet niet groter zijn dan A5 en liefst een foto met niet te veel detail. 

Creative Life vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 maart in het Werkspoorkathedraal, Utrecht. www.creativelife.nl

 

WORKSHOP KAARTJE KOPEN

De workshop wordt 2 keer per dag gegeven op Creative Life en kost 15 euro per persoon. Ik raad je aan om vooraf een kaartje te kopen om zeker te zijn van een plek! De tijden van de workshop zijn: 10:15 - 11:15 of 11:30-12:30. Hieronder kun je uit een menuutje de dag en tijd kiezen. Er zijn 12 plekken beschikbaar per workshop. Click op afrekenen om door te gaan naar Paper Den webshop voor een workshop kaartje.

LET OP! Voor het evenement Creative Life moet je zelf een apart kaartje kopen. Dat kun je doen via de Creative Life website: www.creativelife.nl/tickets

 

PAPER DEN STARTER KITS

Wil je thuis verder aan de slag met inkt is het mogelijk om een starter kit 'inkttekening maken op basis van een foto' te kopen. De kit bestaat uit: potje inkt, kroontjespen, HB potlood, 5B potlood, gum, washi-tape, 6 vellen tekenpapier, 6 vellen kalkpapier, een print van een leuke foto en een instructie boekje. Normaal kost de kit 19,95. Voor deelnemers van de workshop is het mogelijk om vooraf een starters kit te kopen voor maar 15 euro! De kit krijg je dan mee aan het einde van de workshop. Koop een starter kit hier.WORKSHOP ANDY WARHOL’S ‘BLOTTED LINE’ TECHNIEK - CREATIVE LIFE

In deze workshop van 1 uur leer je een verrassend makkelijke techniek om een tekening te maken die vaak door Andy Warhol werd gebruikt in de jaren 50 in zijn commerciële werk. Het is een combinatie van tekenen, schilderen en een druktechniek waardoor je snel een mooi resultaat krijgt. We werken met Oost-Indische inkt en een kroontjespen in combinatie met aquarelverf. Door het drukproces komen er onregelmatigheden in de zwarte inktlijnen, vandaar de naam 'blotted line'.

Creative Life vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 maart, 2018 in het Werkspoorkathedraal, Utrecht. www.creativelife.nl

 

WORKSHOP KAARTJE KOPEN 

De workshop wordt op Creative Life 3 keer per dag gegeven en kost €15 per persoon. Om zeker te zijn van een plek, raad ik je aan om vooraf een kaartje te kopen! De tijden van de workshop zijn: 13:00-14:00, 14:30-15:30 en 16:00-17:00 uur. Hieronder kun je uit een menuutje de dag en het tijdstip kiezen. Er zijn 12 plekken beschikbaar per workshop. Click op afrekenen om door te gaan naar Paper Den webshop voor een workshop kaartje.

LET OP! Voor het evenement Creative Life moet je zelf een apart kaartje kopen. Dat kun je doen via de Creative Life website: www.creativelife.nl/tickets

 

PAPER DEN STARTER KITS 

Wil je thuis aan de slag met de 'blotted line’-techniek van Andy Warhol dan is deze starter kit ideaal! Met de kit kun je 6 tekeningen maken van A4-formaat. Het bestaat uit: 1 potje Oost-Indische inkt, 1 kroontjespen, 1 rolletje washi-tape, 6 vellen 'mixed media' papier, 1 vel transparante plastic, 1 prachtige print van een foto: bloemen in een vaas van bloemist en stylist Judith Slagter:www.judithslagte.nl en 1 instructieboekje. 

 

Normaal kost de kit €16,95 en wordt het per post opgestuurd. Voor deelnemers van een Paper Den workshop is het mogelijk om een 'blotted line'-starters kit te kopen voor maar €12! De kit krijg je dan mee aan het einde van de workshop.

Wil je je 'blotted line’-tekening kleur geven maar heb je nog geen aquarelverf thuis? Het is mogelijk om de starter kit uit te breiden met een prachtige aquarelverfset van Winsor & Newton. De Cotman water colour pocket box heeft 12 kleuren en komt met een penseeltje. Een starter kit met aquarelverf kost €28,50 voor workshop-deelnemers. Wil je de kit met aquarelverf opgestuurd krijgen, dan kost dit €32,50.

Koop hier een starter kit.