workshops & events

Below is an overview of the workshops and events currently plannend. As these are taking place in the Netherlands or Belgium, the information is in Dutch. Any of these workshops can be given for groups of friends or colleagues, at your home or in the office. Contact Karen to discuss your wishes. Hope to meet you soon! 

agendaWORKSHOP: TEKENEN MET BRUSHPENS AND FINELINERS

zaterdag 9 december - MASHTAG, Maarssen

Ecoline brush pens zijn op dit moment heel populair vooral voor handlettering. Maar, wist je dat je ook heel mooi mee kan tekenen en schilderen? Ecoline is immers kant-en-klare aquarelverf. In deze workshop leer je werken met brush pens in combinatie met water en een penseel. Details voegen we toe met fineliners en een witte gel pen. Tekenervaring is niet nodig. We werken stapsgewijs met gebruik van hulplijnen en voorbeelden ter inspiratie. Deelnemers gaan naar huis met een A4 formaat tekening en een wenskaart met envelop. Voor de tekening kun je kiezen uit een kunnen konijn, giraffe, hert of vos. De wenskaart en envelop worden versierd met leuke botanische- en bloemenmotieven.

 

Locatie: MASHTAG, Parkweg 1B, 3601 AA Maarssen

Tijden: 11:00 - 13:00

Kosten: 29,95 euro per persoon inclusief iets te drinken en iets lekkers erbij.

 

Inschrijven kan door een email te sturen naar: info@mashtag.nl

 WORKSHOP: STILLEVEN - LOST & FOUND STORE SPACES

vrijdag 15 december - Lost & Found Store Spaces

WORKSHOP: Mixed-media stilleven maken

Vindt je het leuk om te tekenen, schilderen en met papier creatief te zijn? Kom een mini-stilleven maken bij de Koffieplantage Noord op 15 december. Tijdens deze workshop gaan we papier kleuren met aquarel, potlood en stiften zodat het lijkt op hout, stof en andere materialen wat in je interieur vindt. Daarna knippen we het bewerkte papier in vormen en maken we een collage van een interieur. Het plaatje wordt af gemaakt met geschilderde bloemen of planten. Je gaat naar huis met een eigengemaakt kunstwerk in een lijstje. Leuk als cadeau om weg te geven of voor jezelf! Neem een vriend of vriendin mee en krijg duo korting!

Locatie: Coolsingel 71, Rotterdam

Noot: Deze workshop was eerst gepland in Rotterdam Noord. Het is verplaatst naar de Coolsingel door de verhuizing van Sjaarloze Baksels en Mijn Plantenwinkel naar de Lost & Found Store Spaces. 

Kosten: 32,50 euro per persoon of 60 euro voor twee personen.(inclusief lijstje, 1 drankje en een iets lekkers)

Tijden: 10:00-12:00

Inschrijven kan door vooraf een kaartje te kopen via de Paper Den Tictail shop. Click op afrekenen.

*Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrijft voor een workshop.

 WORKSHOP: WINTER SNAIL MAIL TIJDENS KERSTMARKT DELFTSHAVEN

zaterdag 16 december 2017 - MAAK- Rotterdam

Zelf wenskaarten maken is niet alleen voor de maker maar ook voor de ontvanger heel erg leuk. In deze mini-workshop gaan we met diversen materialen zoals aquarel, brushpens, gelpens en fineliners super leuke illustraties maken op wenskaarten (en enveloppen). Tekenervaring is niet nodig want wij werken stapsgewijs met een instructieblad en voorbeelden. De voorbeelden zijn in de winter en kerst thema, maar je mag ook iets anders verzinnen uiteraard. 

De workshop is doorlopend een duurt ongeveer 15 minuten. Het vindt plaatst tijdens de Kerstmarkt Delftshaven bij de stand van Paper Den.

 

Locatie: MAAK - Rotterdam, Mathenesserweg 81a, 3027 HJ, Rotterdam 

Kosten: 6 euro voor twee kaarten. Wil je nog meer kaarten maken? dan kost het 2 euro per extra kaart.

 WORKSHOP: PLANTEN - DILLE & KAMILLE

zaterdag 20 januari 2018 - Dille & Kamille, Rotterdam

WORKSHOP: Planten tekenen in aquarel

Tekenen en schilderen met aquarel is minder moeilijk dan je denkt. Met de juiste materialen, papier en wat tips kun je in een paar uur iets heel moois maken. Het is ook heel leuk en super ontspannend om te doen.  In deze workshop leer je de basis van werken met aquarel. Je leert hoe je bladeren en takken kunt schilderen en aan het einde van de workshop ga je naar huis met een eigengemaakte tekening van een plant. Ervaring  met tekenen is niet nodig.  We werken stapsgewijs en maken gebruik van voorbeelden.

 

Locatie: Dille & Kamille, Korte Hoogstraat 22-24, 3011 GL, Rotterdam

Kosten: 27,50 euro of 50 euro voor twee personen. (inclusief iets te drinken en een wat lekkers erbij)

Tijden: 10:00-12:00

Inschrijven kan door vooraf een kaartje te kopen via de Paper Den shop op Tictail. Click op afrekenen.

*Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrijft voor een workshop.