Cursus  Gouache - Rotterdam,  Schiebroek

Gouache. Wat is het toch? Heb jij je weleens afgevraagd wat voor schildersmateriaal het is en wat je er zoal mee kan doen? Gouache is een met water oplosbare verf wat op aquarel lijkt maar door de toevoeging van een witte pigment (blanc fixe), dekkend is. Hierdoor, in tegenstelling tot aquarel, is het mogelijk lichte kleuren op donkere kleuren te schilderen. Er zijn nog meer leuke eigenschappen van gouache, maar ik wil niet te veel prijs geven. Wil je nog meer leren over gouache is deze cursus voor jou!

 

In 4 avonden van 2,5 uur gaan we gouache verkennen. Elke avond begint met een oefening in je schetsboek. Daarna werken we aan een opdracht om de technieken toe te passen. In de laatste les werken we aan een grotere opdracht, waar alles wat we geleerd hebben in verwerkt kan worden.

  

Data: 6, 13, 20, 27 november 2019

Tijd: 19:00-21:30 uur (2,5 uur)

Kosten: 195 euro per persoon.

 

Inclusief alle materialen, een cursus hand-out, thee/koffie en iets lekkers erbij en een kortingsbon voor de webwinkel Splendith. Het schetsboek en een materialenpakket (t.w.v. 50 euro!) mag je mee naar huis nemen.

 

Locatie: Werkplaats van Mijn Plantenwinkeltje, Asserweg 429, Rotterdam.

 

Er is overal gratis parkeren. Het is ook mogelijk om met het OV te komen. Metrolijn E halte Melanchthonweg of Tram 25 halte Donkersingel.

*Lees altijd de voorwaarden voordat je je inschrijft voor een cursus.


Les 1 - De Basis

In deze eerste les gaan we de eigenschappen van gouache goed leren kennen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: hoeveel water gebruik je met gouache, kleuren mengen en het maken van lagen. We gaan vanavond een prachtig patroon maken.

Les 2: it's all in the details

Gouache leent zich uitstekend voor het maken van details. In deze les gaan we heel klein werken en maken we een pagina vol fantastische vlinders.

Les 3: even wat anders

Omdat gouache een dekkend verf is, is het mogelijk om gekleurde papier als achtergrond te gebruiken. Door het contrast komen de kleuren van het verf nog meer tot leven. Vanavond maken we een terrarium op zwart papier illustreren en zullen daarbij ook gebruik maken van een verassingsmateriaal.

Les 4: Eindopdracht

In deze les gaan we alle technieken samenbrengen in een speelse (zelf)portret.